Trivs bäst i rumstemperatur.
Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Salvia
Salvia har en passionerad förkärlek för allt som är riktigt fett. Därför gör den underverk när den får umgås med allt från lamm, fläsk, anka och kycklingskinn, till alla former av smör och med gräddiga gratänger. Det går för all del att leva ett liv utan salvia, men det är ett sämre liv.
Läs mer om salviaEnergi | 497 kJ/119 kcal |
Fett | 4.6 g |
- Varav mättad | 2.5 g |
Kolhydrat | 7.0 g |
Varav | |
-Sockerarter | 0.0 g |
Fiber | 14.0 g |
Protein | 3.9 g |
Salt | 0.0 g |
Kalcium | 600 mg 75 % DRI |
Trivs bäst i rumstemperatur.
Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan variera något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt.
Ekologiskt odlad enligt KRAVs regler i Svegros egna växthus på Färingsö.
Laga mat med salvia
Upptäck fler receptVi odlar ekologiskt
Kika in i växthuset
Låt dig inspireras
Nyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro