Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Trivs bäst i rumstemperatur
Rosmarin
ÖRTERN SOM ALDRIG GER UPP. Låt oss vara ärliga: Örter blir rätt trista när de torkas. Det beror på att när vattnet försvinner så ryker också smaken. Men ingen regel utan undantag och rosmarin är just precis det. Får du rosmarin över så släng den för guds skull inte. Torka den och lägg i en burk. Där bidar den sin tid i väntan på ett gäng potatisar eller en lammstek.
Läs mer om rosmarinEnergi | 414 kJ/99 kcal |
Fett | 5.0 g |
- Varav mättad | 2.2 g |
Kolhydrat | 6.3 g |
Varav | |
-Sockerarter | 0.0 g |
Fiber | 12.9 g |
Protein | 1.5 g |
Salt | 0.0 g |
Kalcium | 370 mg 46 % DRI |
Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Trivs bäst i rumstemperatur
Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan variera något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt.
Ekologiskt odlad enligt KRAVs regler i Svegros egna växthus på Färingsö.
Laga mat med rosmarin
Upptäck fler receptVi odlar ekologiskt
Kika in i växthuset
Låt dig inspireras
Nyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro