Hoppa till huvudinnehållet
Frittata med chèvre och chili
Spara receptet

Frittata med chèvre, mangold, rucola och chili

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 30 g röd mangold
  • 30 g  rucola
  • 8 ägg
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 150 g chèvre
  • 30 g smör

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke.
  2. Tillsätt salt och chiliflakes och vispa lätt med en gaffel.
  3. Hacka rucola och mangold grovt.
  4. Blanda ner mangold och rucola i äggblandningen.
  5. Skär osten i 4 skivor.
  6. Smält hälften av smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten.
  7. Fördela ostskivorna på smeten.
  8. Strö eventuellt över lite smulad chiliflakes på osten.
  9. Stek 3-5 min på medelvärme tills kanterna på frittatan stelnat och smeten fortfarande är lite rinnig i mitten.
  10. Lossa kanterna på frittatan från stekpannan med hjälp av en stekspade.
  11. Tag stekpannan från värmen.
  12. Vänd frittatan med hjälp av en tallrik eller ett plant lock.
  13. Ställ tillbaka stekpannan på värmen och smält resten av smöret.
  14. Låt frittatan glida ner i pannan och stek undersidan 1-2 min.
  15. Stjälp upp frittatan på en skärbräda och låt svalna något.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus