Hoppa till huvudinnehållet
Schatshuka pocherade ägg i stark tomatsås
Spara receptet

Shakshuka pocherade ägg i stark tomatsås

Shakshuka är en nordafrikansk rätt där ägg pocheras i en kryddstark tomatsås. Denna smakrika rätt är perfekt som en rejäl frukost eller lunch och serveras bäst med färskt bröd att doppa i såsen. Denna rätt är enkelt att göra och fullt av smak.
15min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka gräslök
  • 6 plommontomater
  • 2 chili serrano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk matolja
  • 2 msk limejuice, färskpressad
  • 4 ägg
  • Havssalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Skär serranochilin i tunna skivor.
  3. Finhacka vitlöken.
  4. Stek tomaterna, chilin och vitlöken i oljan i ca 5 min på svag värme. Det ska koka ihop och grönsakerna ska bli mjuka.
  5. Tillsätt ca 1 dl vattnet och limejuicen.
  6. Smaka av med salt.
  7. Knäck äggen och fördela i tomatsåsen.
  8. Lägg på ett lock och koka vidare i ca 3 min tills äggen är klara.
  9. Strö över basilika och gräslök.

Servera med ett riktigt gott bröd.

Bon appétit!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus