fbpx
Fetaostsallad med ugnsrostad palsternacka och Oreganoolja

Fetaostsallad med ugnsrostad palsternacka och Oreganoolja

Ingredienser

4 portioner

4 palsternackor, skalade, tunt skivade
3 kvistar Rosmarin, plockade blad
1-2 röda chili, urkärnade, tunt skivade
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
100 g torkade gröna linser
2 morötter, skalade, hyvlade
2 rödbetor, skalade, grovrivna
300 g fetaost i bit, delad
½-1 rödlök, skalad, strimlad
1 kruka Krispsallat, grovt skuren
65 g rucola
65 g bladspenat

Oreganoolja
1 kruka Oregano,
hackad med stjälk och blad
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
½ tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar


Gör såhär

Sätt ugnen på 225°. Blanda palsternacksskivor, Rosmarin, chili, vitlök, olivolja och salt i en bunke. Lägg palsternacksskivorna i ett jämnt och tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt linserna kallna. Mixa Oregano, rödvinsvinäger och olivolja till Oreganooljan.

Krydda med salt och peppar. Fördela alla ingredienser utom Oreganooljan till salladen i fyra skålar. Låt de gröna bladen sticka upp runt om. Ringla över Oreganooljan och krydda med lite peppar.