Hoppa till huvudinnehållet
Morotsplättar
Spara receptet

Morotsplättar med gräslöksås

Trevliga morotsplättar med en härlig gräslöksås. Det blir ca 30 st.
50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor persilja, finskuren
  • 1 kruka krispsallat
  • ca 30 st

  • 500 g morötter, skalade och skurna i bitar (ca 1cm)

  • 500 g fast potatis, skalade och skurna i bitar (ca 1 cm)

  • 2 msk ljus soja

  • 1 ägg

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 tsk salt

  • 3 krm nymald svartpeppar

  • Smör till stekning

Gräslökssås:

  • 2 krukor gräslök finskuren

  • 1 dl majonnäs

  • 3 dl gräddfil

  • 1 msk senap

  • 1 msk färskpressad citronsaft

  • 2 krm salt

  • 2 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att blanda alla ingredienser till gräslöksåsen och ställ i kyl under tiden resten görs.
  2. Koka morötter och potatis i saltat vatten ca 15 min tills de är mjuka. Låt dem rinna av ordentligt.
  3. Pressa potatis och morötter genom en potatispress.
  4. Blanda försiktigt med Persilja, soja, ägg, mjöl, salt och peppar. Blanda inte för mycket, då kan smeten bli seg.
  5. Hetta upp smöret i en stekpanna. Klicka i smet i pannan, ca 1/2 dl smet/plätt (5-6 cm i diameter) och stek i omgångar på medelvärme tills de är gyllene, ca 3 min på varje sida.
  6. Servera morotsplättarna med gräslökssåsen och kaskadsallat.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus