Hoppa till huvudinnehållet
Ceviche på räkor med mynta, ingefära och chili
Spara receptet

Ceviche på räkor med mynta, ingefära och chili

Denna ceviche på räkor med mynta, ingefära och chili är en uppfriskande förrätt full av smaker. Räkor marineras i limejuice och blandas med färsk mynta, riven ingefära och chili för en kryddig kick. Servera ceviche på krispiga salladsblad eller med tortillachips för en elegant och lätt förrätt som imponerar.
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka mynta, hackade blad
  • 2 sötpotatisar (ca 500 g)
  • 1⁄2 msk flingsalt
  • 300 g räkor, skalade
  • 1⁄2-1 liten rödlök, finstrimlad
  • 3-4 cm färsk ingefära, skalad och finstrimlad
  • 1 röd chili, urkärnad och finstrimlad
  • Ev flingsalt

Dressing:

  • 2 msk olivolja, extra virgine
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1⁄2 tsk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten i en kastrull under lock ca 20 min tills den är knappt mjuk, känn med sticka. Häll av vattnet och lägg potatisen på ett fat, låt svalna.
  2. Skär potatisen i tärningar. Varva potatis, räkor, lök, ingefära, chili och mynta på ett uppläggningsfat.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över cevichen vid servering. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus