fbpx
Morotskaka med korianderfrosting

Morotskaka med korianderfrosting

Ingredienser

Morotskaka
6 dl vetemjöl
6 dl strösocker
6 dl finrivna morötter 6 ägg
4 dl rapsolja
3 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Frosting
400 g färskost
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citron 1 kruka koriander


Gör såhär

Morotskaka
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en långpanna.Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan.
Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Ta ut och låt svalna helt. Skär därefter upp kakan i mindre bitar.

Frosting
Vispa ihop alla ingredienser, utom koriandern, med elvisp tills det blir en jämn och fluffig smet.
Hacka koriander och vänd ner i frostingen.
Bred glasyren över kakan.
Garnera med färsk koriander vid servering.