Örtfylld gös med Dill- och wasabismör
Ingredienser
4 portioner (1 gös)
1 färsk gös (ca 1,5 kg)
1 msk flingsalt
2 ekologiska citroner, skivade
1 kruka Rosmarin, delad i kvistar
1 kruka Dill, hela stjälkar
nymald svartpeppar
olivolja
steksnöre, blötlagt
Dill- och wasabismör:
1 kruka Dill, fint skuren
100 g smör, rumstempererat
2 tsk wasabi
1 tsk flingsalt
Till servering:
900 g fast potatis
Gör såhär
Blanda alla ingredienser till dill- och wasabismöret i en skål. Ställ åt sidan. Rensa fisken, skölj av och torka den. Skär några snitt i fiskens skinn. Gnid in den inuti och utanpå med salt. Fyll buken med 1/3 av citronen, rosmarinen och dillen. Lägg resten av rosmarinen, dillen och citronen utanpå fisken på båda sidor och bind ihop med snöre. Krydda med peppar och ringla över lite olja. Grilla gösen vid sidan av glöden 10 – 15 min per sida under lock tills innertemperaturen är 52°. (När ryggfenan lossnar lätt är gösen genomgrillad.) Servera med dill- och wasabismöret samt kokt potatis.