Hoppa till huvudinnehållet
Pizza bianco med pesto
Spara receptet

Pizza bianco med prästostcrème och pesto

Detta recept på pizza bianco är enkelt att följa och perfekt för både vardagsmiddagar och festligare tillfällen. För att göra denna hemmagjorda pizza bianco extra speciell, använd högkvalitativa ingredienser och färska örter. Servera som en huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad eller skär upp i mindre bitar och servera som ett elegant tilltugg. Vad är pizza bianco, eller pizza bianca, som det även kallas? Pizza bianco är en pizza med ostkräm som bas i stället för den traditionella tomatsåsen, vilket ger en mildare och ofta krämigare smak. Prova detta recept på pizza bianco och upptäck en ny favorit.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 rulle kyld pizzadeg
  • 100 g riven vällagrad prästost
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • ½ krm svartpeppar
  • 150 g potatis (2-3st)
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla eller kavla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt.
  3. Mixa eller mosa ihop ost, crème fraiche, timjan och svartpeppar.
  4. Bred ut smeten över pizzadegen.
  5. Tvätta potatisen, torka den och skiva den tunt, gärna med mandolin.
  6. Lägg ut skivorna i ett enkelt lager på pizzan (att de överlappar varandra lite gör inget).
  7. Skala och skiva rödlöken och lägg ut skivorna över pizzan.
  8. Ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar.
  9. Grädda i 15–20 minuter eller tills degen och osten fått fin färg.
  10. Klicka över peston och servera.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus