Potatisstomp med pepparrot
Ingredienser
4 portioner som tillbehör
900 g mjölig potatis
70 g bladspenat, grovt skuren
1 kruka Dill, fint skuren
30 – 40 g pepparrot, skalad och finriven (ca 1 dl)
½ dl olivolja
3 msk färskpressad citronsaft
flingsalt
nymald svartpeppar
Gör såhär
En potatisstomp är ett grövre potatismos utan mjölk. Lägg potatisen oskalad i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Salta rejält (ca 2 tsk) och låt koka upp. Sänk värmen och sjud tills potatisen är mjuk, prova med sticka. Det är viktigt att potatisen är täckt med vatten under hela koktiden. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av lite. Mosa potatisen i en skål med en träsked. Blanda ner bladspenat, dill, pepparrot, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera din potatisstomp till t ex kalvkött eller fisk som lax, torsk och strömming.