Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Crostini med vispad fetaost, oliver, persilja och röd oxalis

Krispiga snittar med färskost och oliver. Toppade med Röd Oxalis som ger en frisk smak. Perfekt som en förrätt eller som tilltugg till drinken.
30min
8 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 rustik baguette
  • 4 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 1,5 dl färskost
  • 2 dl oliver, valfri sort
  • 1/2 zestad citron
  • Röd Oxalis att toppa med 
  • Lite svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär baguetten i bitar, ca 1,5 cm. Pensla olivolja på ena sidan av skivorna och lägg dem på en plåt med bakpapper.
  3. Kör i ugnen några min tills de fått färg. Det tar ca 5-7 min.
  4. Gör fetaostkrämen genom att blanda fetaost, färskost och 1 msk olivolja i en mixer och mixa tills krämen är slät.
  5. Bred krämen på brödskivorna
  6. Toppa med oliver, olivolja, zestad citron, röd oxalis och lite svartpeppar.
Salt och syrligt i en perfekt balans!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus