Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Dill- och gräslöksdipp med saltade chips och löjrom

15min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Dill- och gräslöksdipp:

  • 1 kruka Svegro gräslök
  • 1 kruka Svegro dill
  • 2 dl smetana
  • 1 näve bladspenat
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • Flingsalt
  • Till servering
  • 100g löjrom eller valfri rom
  • 1 påse saltade chips

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att göra en örtolja genom att mixa gräslök, dill och bladspenat med olivolja och flingsalt med en mixer. Spara lite finhackad gräslök och några dillkvistar till servering.
  2. Blanda smetana med häften av örtoljan och tillsätt kryddorna.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera dippen i en skål eller på ett fat och ringla lite av den gröna oljan över.
  5. Toppa med finhackad gräslök.
  6. Lägg upp rom i en skål eller på ett fat och toppa med dill.
  7. Servera med dip och rom tillsammans med saltade chips!
Psst… Dippen är också väldigt god att servera till grönsaksstavar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus