Hoppa till huvudinnehållet
Recept zombiefingrar Halloween
Spara receptet

Zombiefingrar med smak av pesto och västerbotten

Hur läskiga?! Peston ger en perfekt zombiegrön färg åt fingrarna som får ytterligare smakskjuts av Västerbottensost. Perfekt tilltugg på halloweenfesten!
60min
15 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 1⁄2 dl riven Västerbottensost
  • 1 dl basilikapesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
  • 1 msk kallt vatten
  • 15 skalade mandlar
  • Några matskedar färdig pastasås

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, riven ost och pesto i en skål. Krama ihop till en smidig deg.
  2. Låt den vila i kylen i 10 minuter. Ta ut och rulla till avlånga fingrar, ca 1 cm tjocka 0ch 7–8 cm långa.
  3. Tryck fast en skalad mandel i ena ände som nagel, och skär några streck över mitten som knogar. Låt fingrarna vila i kylen i 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 200 grader, lägg fingrarna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 12–13 minuter.
  5. Låt fingrarna svalna lite och doppa den ”avskurna” änden i lite pastasås för en blodig touch!
Läskigt gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus