Hoppa till huvudinnehållet
Svegro Bondbönsgryta

Svegro lanserar svenska veganska bondbönsgrytor

2021-09-07

Nu lanserar Svegro den veganska nyheten Bondbönsgryta – en god och näringsrik gryta full av fiber och protein, som lagats på en bas av svenska bondbönor och rotfrukter med en fyllig smak av gröna örter. Grytan är färdig att värmas och kommer i två härliga och inspirerande smaker; Timjan & Chili och Oregano & Citron.

Allt fler väljer att äta veganskt, både för miljön och hälsans skull. I snitt äter svenskarna minst 3 veganska eller vegetariska måltider varje vecka och andelen konsumenter som helt väljer bort kött har ökat från 9 till 12 procent mellan 2019 och 20201. Svegro Bondbönsgryta innehåller noggrant utvalda växtbaserade ingredienser av hög kvalitet och är färdig att värma i mikro. Servera grytan som den är eller tillsammans med ris, matgryn eller pasta.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en snabb, bekväm och framför allt god lösning när det behöver gå lite snabbt i vardagen. Vår nya svenska Bondbönsgryta gör det enkelt att välja veganskt och smakar fantastiskt gott av bondbönor, rotfrukter och örter som håller dig mätt länge, säger Oscar Rosdahl, vd på Svegro.

Produktinformation
Svegro Bondbönsgryta är ursprungsmärkt med Från Sverige och säljs i förpackningar om 300 gram. Rekommenderat försäljningspris är ca. 29,90 kr. Produkterna finns att köpa på Hemköp, mathem.se samt i utvalda ICA-butiker från och med vecka 36.
Kontakta oss

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss