Tillbehör med potatis
Få råvaror går att variera så mycket som potatis. Det är inte utan anledning den har blivit en av våra mest omtyckta råvaror. Matiga gratänger, soppor eller sallader på potatis. Pommes frites, ugnsrostad eller halsselbacks-potatis. Tortillas, rårakor eller rösti. Ja, det går att fortsätta och räkna upp goda tillbehör och maträtter baserade på den populära knölen. Men skrid till verket och sätt igång att laga något gott istället. Recepten hittar du här. Alla toppade med härliga färska örter.
-
Smashed potatoes med chèvre och chilismör
-
Råraka med grönkål
-
Rosmarinsrostad potatis med örtsmör
-
Pommes frites med mynta- och limeaioli
-
Potatis- och svartkålsmos med brynt salvia och hasselnötter
-
Hasselbackspotatis
-
Bakad sötpotatis med pesto och bacon
-
Potatis- och svartkålsgratäng
-
Potatisplättar med pepparrotskvarg och morotssallad
-
Crème på rostad potatis med brynt smör och citron
-
Cheddar- och grönkålsfyllda delikatesspotatisar
-
Baconbakad potatis med rosmarin
-
Grillad potatis i foliepaket
-
Godaste potatismoset
-
Rårakor med gräslöksås och het morotssallad
Sköna tillbehör
Ost är njutning
Små munsbitar
Välkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!