Hoppa till huvudinnehållet
Citronglass med maräng
Spara receptet

Citronglass med maräng och citronmeliss

Egengjord citronglass är en uppfriskande och läcker dessert som kombinerar sötma och syrlighet på ett fantastiskt sätt. Detta recept på citronglass är enkelt att följa och kräver få ingredienser, vilket gör det perfekt för både vardag och fest. Genom att använda färsk citronjuice och zest får glassen en intensiv och naturlig citronsmak. Toppad med maräng och citronmeliss blir denna citronglass en elegant och smakfull avslutning på middagen. Servera den direkt från frysen för en svalkande och fräsch dessert som imponerar på dina gäster.
15min
10 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka citronmeliss, hackad
  • 4 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 dl flytande honung
  • 4 äggulor, 2 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal och citronsaft
  • 80 g maränger

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Vispa upp grädden.Vispa florsocker, honung och äggulor pösigt.
  2. Vänd i citronskal, citronsaft, citronmeliss och den vispade grädden.
  3. Vispa upp äggvitan i en bunke för sig och vänd ner i smeten.
  4. Smula marängerna och vänd i. Häll upp smeten i en form och ställ in den i frysen i minst 6 timmar.
  5. Tag fram glassen och servera den med hallon och flytande honung.
Mums!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus