Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Labneh med vaniljrostade persikor i honung, citron och röd oxalis

Labneh görs enkelt på avrunnen yoghurt. Det är en rätt med ursprung från Mellanöstern. I det här receptet kombineras sötman från persikorna och honungen med yoghurtens och den röda oxalisens syra.
30min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 400 g grekisk yoghurt
  • 8 persikor
  • 3 msk smör
  • 2 msk socker
  • 2 tsk honung
  • 2 msk citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 krm kanel
  • Röd Oxalis att toppa med
  • Ev lite mynta

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Låt yoghurten rinna av i silduk över natten eller köp färdig labneh. Man vill ha en tjock krämig yoghurt med ej för torr.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala persikorna, dela dem i bitar och lägg dem i en ugnsform med bakplåtspapper.
  4. Smält smöret och blanda i honung, socker, citron, kanel, fröna ur vaniljstången och vaniljstången.
  5. Häll blandningen över persikan och rör runt.
  6. Rosta tills den mjuknat, fått lite färg och ingredienserna kokat ihop lite, i ca 15 min. De ska vara mjuka men inte mosiga.
  7. Dra ut en klick labneh på en assiett.
  8. Toppa med de vaniljrostade persikorna och röd oxalis.
Syrligt och sött i en perfekt kombination!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus