Hoppa till huvudinnehållet
Rabarberpaj
Spara receptet

Rabarberpaj med timjan och citronmelissgrädde

0min
12 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Fyllning:

  • 500 g rabarber
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel

Smuldeg:

  • 1,5 dl havregryn
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 125 g smör

Till servering:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop smuldegen och ställ den i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  3. Ansa och skär upp rabarbern i bitar. Hacka upp timjan.
  4. Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet och timjan. Blanda runt.
  5. Fördela smuldegen över rabarbern i formen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt pajen svalna något innan servering.
  6. Vispa grädden. Hacka citronmeliss och vänd ned det i grädden. Servera på fat och garnera med färsk citronmeliss.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus