Hoppa till huvudinnehållet
Ceasardressing
Spara receptet

Caesardressing

Caesardressing är en klassisk och smakrik dressing som lyfter vilken sallad som helst till nya höjder. Detta recept på caesardressing innehåller ingredienser som äggulor, vitlök, sardeller, dijonsenap, citronjuice, olivolja och parmesanost för att skapa en krämig och fyllig smak. Receptet är perfekt till en klassisk caesarsallad och passar också utmärkt som en dip eller sås till grillat kött och grönsaker. För att göra en riktigt autentisk ceasardressing, se till att mixa ingredienserna ordentligt tills dressingen är helt slät och krämig. Prova denna caesardressing för att förvandla dina sallader och måltider till något extra.
15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 1 dl solrosolja
  • 1 äggula
  • Juice från ½ citron
  • 3 sardeller
  • 2 dl riven parmesan
  • 0,25 dl kallt vatten
  • Svartpeppar
  • Salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg sardeller, äggula och citronjuice i en blender och mixa slätt.
  2. Tillsätt sedan olja i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.
  3. Riv parmesanosten fint.
  4. När du har en tjock krämig sås, tillsätt ost och vatten.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.

Den här dressingen passar perfekt att servera till romansallat, och för att få en klassisk caesarsallad, addera bacon, pocherat ägg, mer parmesan, krutonger och sardeller.

Lycka till!

Betygsätt receptet

FIXA DRESSINGEN

Med en hemmagjord dressing fixar du den godaste salladen. Men vad är egentligen skillnaden på en dressing och en vinägrett. Vilken bas är godast att använda och vad ska man smaksätta den med? Hur länge håller den i kylskåpet? Allt detta och lite till kan du läsa mer om här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus