Hoppa till huvudinnehållet
Primörer med örtsmör
Spara receptet

Primörer med örtsmör

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1-2 krukor plocksallat
  • 500 g färsk grön sparris
  • 150 g färska sockerärtor
  • 250 g små fina ärtor
  • 1 knippe rädisor

Örtsmör:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
  2. Hacka gräslök och dill. Spara lite till dekoration.
  3. Plocka och hacka bladen från fransk dragon.
  4. Rosta och mortla senapsfröna grovt.
  5. Rör ihop smör och senapsfrön till örtsmöret i en skål.
  6. Tillsätt örterna och salt.
  7. Bryt av den nedre delen på sparrisen och släng den.
  8. Koka sparrisen i rikligt med lättsaltat vatten i en stor och vid kastrull 2–3 min.
  9. Tillsätt sockerärtor, ärtor och koka med den sista minuten.
  10. Häll av vattnet.
  11. Lägg upp de varma primörerna samt rädisor på ett vackert fat med Plocksallat.
  12. Dekorera med örter.

Servera med örtsmöret som förrätt, till grillat eller som del av en buffé.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus