Hoppa till huvudinnehållet
Stuvade jordärtskockor med stekfläsk
Spara receptet

Stekt fläsk med äpple och stuvade jordärtskockor

Stekt fläsk med äpple och stuvade jordärtskockor är en klassisk och smakrik rätt som kombinerar salt och sötma på ett utmärkt sätt. Detta recept på stekt fläsk är enkelt att följa och smakar fantastiskt. De stekta fläskbitarna blir krispiga och saftiga, medan äpple och stuvade jordärtskockor tillför en härlig sötma och krämighet. Servera med en fräsch sallad för att skapa en komplett måltid.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • ca 750 g skalade och delade jordärtskockor
  • 1 liten skivad purjolök
  • 50 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krukor ruccola
  • Salt och nymald svartpeppar
  • Ca 500 g stekfläsk
  • 2 urkärnade och klyftade äpplen

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka jordärtskockorna i saltat vatten, ca 10 min. Lägg i purjolöken och koka 2 min till.
  2. Smältsmöret i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken och koka på svag värme tills stuvningen tjocknat.
  3. Lägg i jordärtskockorna och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek fläsk och äpplen. Rör ner ruccolan innan servering.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus