Hoppa till huvudinnehållet
Lemonad med hallon och granatäpple
Spara receptet

Lemonad med hallon, granatäpple och mynta

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • ½ kruka mynta, finhackad
  • 3 ekologiska citroner, tvättade

  • 1-1 ½ dl rårörsocker

  • 1 liter kallt vatten

  • Is

  • 1 dl granatäppelkärnor (färska eller frysta)

  • 125 g färska hallon

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skär av ändarna på citronerna. Dela citronerna i stora bitar med skalet kvar, för att få lite god beska.
  2. Lägg citronbitarna i en mixer med 2 msk socker. Häll på vatten så att det täcker citronerna.
  3. Mixa ihop till en röra. Häll röran i en sil över en bunke och pressa ur all vätska.
  4. Häll tillbaka citronmassan i mixern och tillsätt ytterligare 2 msk socker och resten av vattnet.
  5. Mixa igen och sila sedan ner citronmassan i den första avsilade citronsaften. Pressa ur vätskan. Smaka av med resten av sockret och rör tills det har löst sig.
  6. Häll upp lemonaden i en kanna. Rör ner finhackad mynta.
  7. Häll upp i glas och fyll på med is. Tillsätt granatäppelkärnor, hallon och myntakvistar.
Så uppfriskande!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus