Hoppa till huvudinnehållet
Lemonad med citron och färska örter
Spara receptet

Syrlig citronlemonad med citronmeliss

0min
portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

5 dl vatten

5 dl socker

10 citroner

1 lime

1 kruka citronmeliss

Krossad is

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret löst sig.
  2. Tvätta och skrubba citronerna i ljummet vatten.
  3. Skala av det yttersta skalet (den gula delen) och lägg ner skalen i sockerlagen tillsammans med stammarna från en kruka citronmeliss.
  4. Låt dra i minst 30 min. Sila sedan bort skalen och citronmelissen.
  5. Dela och pressa ner saften från citronerna i lagen.
  6. Späd lemonaden med kallt vatten till önskad smak.
  7. Skär en citron och en lime i tunna skivor och lägg i lemonaden.
  8. Servera med massa is och bladen från en kruka citronmeliss.

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus