Hoppa till huvudinnehållet
Sallad med fänkål, valnötter och lagrad ost
Spara receptet

Fänkålssallad med valnötter och lagrad ost

Fänkålssallad med valnötter och lagrad ost är en frisk och krispig rätt som passar perfekt till fisk eller som en lätt måltid. Denna fänkålssallad kombinerar tunna skivor fänkål med krispiga valnötter och smakrik lagrad ost. Sallad med fänkål är enkel att göra och ger en fräsch och smakrik upplevelse. Servera denna fänkålssallad som ett tillbehör eller som en del av en större måltid.
20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 30 g rucola
  • 2 fänkål
  • 50 g valnötter
  • 50 g lagrad svensk hårdost

Dressing:

  • 1⁄2 kruka oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 dl rapsolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka bladen från oregano.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
  3. Riv citronskal.
  4. Blanda vitlök, citronsaft och salt till dressingen i en bunke.
  5. Rör ner peppar, senap, citronskal och Oregano.
  6. Vispa ner oljan, lite i taget.
  7. Hacka rucola grovt.
  8. Dela och skiva fänkålen tunt.
  9. Lägg i rucola och fänkål i en skål.
  10. Häll över dressingen.
  11. Hacka valnötter grovt.
  12. Skär osten i flagor.
  13. Strö över valnötter och ost.
  14. Krydda med lite extra peppar.

Servera salladen till t ex stekt eller grillad lax och dillkokt potatis.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus