Hoppa till huvudinnehållet
Sallad med avokado, ägg och polkabeta
Spara receptet

Grönkålssallad med avokado, ägg och polkabeta

Grönkåls- och morotssallad med rostade pinjenötter är en färgstark och näringsrik rätt som passar perfekt inför mathögtider som jul och sommar. Detta recept kombinerar krispig grönkål med söta morötter och nötiga pinjenötter, vilket skapar en balanserad och smakrik sallad. För en extra dimension och mer smak, kan du tillsätta en enkel dressing baserad på olivolja och citron. På sommaren är denna grönkålssallad perfekt som en lätt lunch eller som ett fräscht tillbehör till grillat kött och fisk. För en julig variant kan du lägga till granatäpplekärnor eller torkade tranbär. Sallad på grönkål är hälsosamt och färgstarkt och kommer imponera på dina gäster både på sommarfester och julbord.
15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 0,5 påse (30 gr) grönkål
  • 2 avokado
  • 1 polkabeta
  • 1 morot
  • 1⁄2 rödlök
  • 4 hårdkokta ägg

Dressing:

  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • Salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka koriander grovt.
  2. Kärna ur och skiva chilin tunt.
  3. Blanda koriander, chili, olja och citronsaft till dressingen.
  4. Smaka av med salt.
  5. Hårdkoka äggen.
  6. Hacka grönkålen grovt. Använd även stjälkarna.
  7. Kärna ur, skala och skiva avokado.
  8. Skala och skiva polkabetan, moroten och rödlöken tunt.
  9. Skala och halvera de hårdkokta äggen.
  10. Lägg i kålen, grönsaker och ägg på ett uppläggningsfat.
  11. Ringla över dressingen.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus