Påskbuffé
Ska du bjuda på påskbuffé eller laga en god påskmiddag? Då har du kommit till rätt ställe! Här har vi samlat några av våra bästa recept till påskbordet. Du hittar klassiker som lamm, kyckling, lax och ägg men också alternativa rätter som ger en modern twist. Fräscha sallader och de godaste tillbehören gör buffén. Alla våra såser och röror är smaksatt med färska örter. Inled med en god mocktail eller drink och avsluta med en söt dessert. Glad påsk!
-
Lax med inlagd ingefära i sallatsblad
-
Poké bowl med chilimarinerad lax, sparris och avokado
-
Limemarinerad krispsallat med avokado och dill
-
Minipajer med pesto, tomat och grönkål
-
Rostad zucchini med smak av dill, mejram och anis
-
Grillad sparris i örtdressing toppad med rouille
-
Krämig vitlökssill med chili och dragon
-
Örtagårdssås
-
Tonfiskröra och örtkvarg på sallatsblad
-
Sallad med nektariner, tomater och getostkräm
-
Salsa med smak av örter
-
Hummus
-
Gubbröra på kavring
-
Urgoda djävulsägg med krämig topping
-
Potatispizza med getost och örtolja
GOTT PÅ PÅSKBUFFÉN
Nu välkomnar vi påsken och med det våren. Efter en lång vinter längtar vi efter en ny matsäsong. På det klassiska påskbord ståtar sill tillsammans med lax, ägg och kanske en lammrätt. Med härliga primörer som sparris och en fräsch sallad firar vi in våren. Några goda snittar och tilltugg adderar det där lilla extra på påskbordet. De godaste recepten till påskfirandet hittar du samlade här ovanför, alla toppade med färska örter som sätter smak på rätterna. Vad sägs om en grön risonisallad med burrata, rostade pinjenötter och pesto eller grillad lax med rosmarin- och chiliolja med fänkålssallad? Extra festligt blir det att inleda firandet med en mocktail och att avrunda måltiden med något sött. Glad påsk önskar vi på Svegro!
Fira våren med en drink
Goda munsbitar
Avrunda med en söt dessert
LÅT OSS INSPIRERA
Till Svegro InstagramVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!