Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Smördegspizza med krasse och kantareller

Smördegspizza med krasse och kantareller är en elegant och smakrik pizza som passar perfekt för höstens middagar. Detta recept på pizza med kantareller kombinerar frasig smördeg med krämig crème fraîche, krasse och smörstekta kantareller. Pizza bianco med kantareller är en lyxig variant av pizza som är enkel att göra och som imponerar på gästerna. Servera den med en fräsch sallad för en komplett måltid.
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Pizza:

  • 1⁄2 -1 liter kantareller
  • 1 förpackning kyld smördeg a 250 g
  • 1 1⁄2 dl creme fraîche
  • 150 g mozzarella
  • 1 schalottenlök
  • Några kvistar persilja
  • Flingsalt
  • Krasse, att toppa med

Picklad polkabeta:

  • 2-3 polkabetor
  • 0,75 dl ättika 12%
  • 1,5 dl socker
  • 2,25 dl vatten
  • 1/2 tsk salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att blanda ättikslagen genom att hälla ättika, vatten, socker och salt i en kastrull.
  2. Koka upp och dra från värmen. Mandolina eller skiva polkabetan tunt och lägg ner den i kastrullen. Låt stå och dra minst 10 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt all vätska och minskat i volym.
  5. Stek dem sedan i smör ett par minuter på medelvärme.
  6. Rulla ut smördegen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Dela i mindre bitar och dra isär lite.
  7. Hacka schalottenlöken och persiljan fint.
  8. Rör ihop crème fraiche, vitlök, schalottenlök, persilja och flingsalt i en skål.
  9. Bred sedan ut över smördegsrektanglarna.
  10. Toppa med de stekta kantarellerna och fördela mozzarellan.
  11. Grädda i 15-20 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.
  12. Toppa med picklad polkabeta och krasse.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus