Hoppa till huvudinnehållet
Rostad potatis med krämig fyllning
Spara receptet

Cheddar- och grönkålsfyllda delikatesspotatisar

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 65 g (1 påse) grönkål
  • 900 gr delikatesspotatis
  • 50 g cheddarost
  • 1 tsk hel kummin
  • 3 msk gräddfil
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg potatisen på en plåt eller på ett galler.
  3. Baka i mitten av ugnen ca 30 min tills den är mjuk, känn med sticka.
  4. Låt potatisarna svalna lite.
  5. Dela dem längs med och gröp ur dem.
  6. Skär grönkålen i strimlor. Använd även en del av stjälkarna.
  7. Riv osten.
  8. Mosa ihop den urgröpta potatisen med den strimlade grönkålen, osten, kummin och gräddfilen i en bunke.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Fördela potatisblandningen i de urgröpta potatisarna.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus