Hoppa till huvudinnehållet
Potatissallad
Spara receptet

Enkel potatissallad med pesto och kapris

Enklare än så här blir det knappast: nykokt potatis och krämig pesto kryddat med lök, kapris och citron. En klassiker!
35min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kg småpotatis, gärna färsk
  • 1 rödlök
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
  • 3 msk liten kapris
  • 1⁄2 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen precis färdig i lättsaltat vatten.
  2. Låt ånga av, dela dem och lägg i en skål.
  3. Skala och finhacka rödlöken och lägg i skålen.
  4. Skeda över pesto och kapris.
  5. Pressa över citron och krydda med salt och peppar.
  6. Blanda väl och servera till grillat!
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus