Hoppa till huvudinnehållet
Potatismos
Spara receptet

Lätt syrligt potatismos med kapris

Att lyckas med potatismos handlar om att hitta rätt balans mellan smak och konsistens. Detta lätt syrliga potatismos med kapris är ett utmärkt sätt att förnya den klassiska rätten. Genom att tillsätta kapris får moset en frisk och syrlig ton som kompletterar potatisens krämighet. För att få ett perfekt resultat, använd mjölig potatis och se till att mosa den ordentligt innan du tillsätter smör och mjölk. Detta potatismos passar utmärkt till kött, fisk och vegetariska rätter och är ett fräscht alternativ till traditionellt potatismos.
60min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka dill
  • 500 g mandelpotatis

  • salt

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk rödvinsvinäger

  • ½ dl olivolja

  • 2 msk kapris

  • Flingsalt

  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal i saltat vatten i en kastrull under lock tills den är mjuk.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  3. Hacka dillen.
  4. Skala och riv vitlöksklyftan.
  5. Skala och mosa potatisen i en skål. Tillsätt dill, vitlök, vinäger och olja och rör det slätt.
  6. Vänd ner kaprisen.
  7. Smaka av med flingsalt och peppar.

Det här potatismoset kallas i Grekland för Skordalia. Servera gärna till kokta rödbetor, skaldjur, kött eller grillad kyckling.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus