Hoppa till huvudinnehållet
Potatismos
Spara receptet

Potatisstomp med pepparrot och dill

Potatisstomp med pepparrot och dill är ett utmärkt tillbehör till både kött och fisk. Denna krämiga stomp är lätt att göra och får en härlig smak av pepparrot och dill. Servera den med grillat kött eller till sommarens fiskrätter för en komplett måltid.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka dill
  • 900 g mjölig potatis

  • 70 g bladspenat

  • 30-40 g (ca 1dl) pepparrot 

  • ½ dl olivolja

  • 3 msk färskpressad citronsaft

  • Flingsalt

  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg potatisen oskalad i en kastrull och häll på vatten så att det täcker.
  2. Salta rejält (ca 2 tsk) och låt koka upp.
  3. Sänk värmen och sjud tills potatisen är mjuk, prova med sticka. Det är viktigt att potatisen är täckt med vatten under hela koktiden.
  4. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av lite. Mosa potatisen i en skål med en träsked.
  5. Riv bladspenaten grovt.
  6. Hacka dillen fint.
  7. Skala och riv pepparroten fint.
  8. Blanda ner bladspenat, dill, pepparrot, olja och citronsaft.
  9. Smaka av med salt och peppar.

En potatisstomp är ett grövre potatismos utan mjölk. Servera till t ex kalvkött eller fisk som lax, torsk och strömming.

Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus