Hoppa till huvudinnehållet
Smashed potatoes
Spara receptet

Smashed potatoes med chèvre och chilismör

Smashed potatis med chèvre och chilismör är ett smakrikt och enkelt tillbehör som förhöjer vilken måltid som helst. Detta recept använder potatis som krossats och rostas i ugnen för att få en krispig yta och mjuk insida. Toppat med krämig chèvre och ett smakfullt chilismör, blir dessa smashade potatisar ett lyxigt inslag på middagsbordet. Potatisen är lätt att förbereda och kan kombineras med olika såser och tillbehör för att passa din smak. Detta recept på smashed potatis är perfekt som tillbehör till kött, fisk eller som en vegetarisk rätt i sig.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka rosmarin
  • 4 stora potatisar
  • 1 spansk chilipeppar
  • 150 g chèvre
  • 50 g smör

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Häll av potatisen och lägg den i en ugnsfast form.
  3. Tryck försiktigt till potatisarna med hjälp av en handduk.
  4. Sätt ugnen på grill, 200 grader.
  5. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
  6. Plocka och hacka rosmarinbladen.
  7. Skiva chilin.
  8. Blanda rosmarin, chili, chevréosten och smöret fördelat över potatisarna.
  9. Grilla i ugn i ca 15 min tills potatisarna fått fin färg.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus