Hoppa till huvudinnehållet
Ugnsrostade grönsaker
Spara receptet

Ugnsrostad potatis och broccoli med tahinidipp

Ugnsrostad potatis och broccoli med tahinidipp är en enkel och smakrik rätt som passar perfekt som tillbehör eller som vegetarisk huvudrätt. I detta recept rostas potatis och broccoli i ugn och får en härlig smak av rosmarin. Servera denna rätt som ett gott och nyttigt tillbehör till kött eller fisk, eller njut av den som en vegetarisk huvudrätt. Tahini är en sesampasta gjord av krossade sesamfrön och används i många maträtter i Mellanöstern, till exempel hummus.
50min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Potatissallad:

  • 1 kruka timjan
  • 1 kg potatis

  • 2 st broccoli

  • 2 rödlökar

  • 8 chili serrano.

  • 200 g cashewnötter

  • 150 g gröna oliver

Tahinidipp:

  • 2 dl tahini
  • 1 dl vatten
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar

Myntayoghurt:

  • 1 msk färsk grönmynta
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i skivor och rosta den i ugnen.
  3. Skala och kärna ur serrano chilin.
  4. Hacka broccoli, rödlök, chili, timjan, cashewnötter och gröna oliver under tiden potatisen är i ugnen.
  5. När potatisen är klar, blanda ihop med det hackade.
  6. Smaka av med salt och olivolja.
  7. Tahinidipp:
  8. Finhacka vitlöksklyftorna.
  9. Blanda vitlöken och citronjuicen.
  10. Rör ned resten av ingredienserna och blanda till en sås.
  11. Myntayoghurt:
  12. Skala och riv gurkan grovt.
  13. Hacka myntan.
  14. Lägg strimlorna i en sil och salta.
  15. Låt stå några minuter och pressa sedan ur vätskan.
  16. Blanda gurkan och mynta med matyoghurt.
  17. Skala och riv vitlöken fint.
  18. Blanda vitlöken med övriga ingredienser till myntayoghurten.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus