Hoppa till huvudinnehållet
Quinoasallad med körsbärstomater och sparris
Spara receptet

Quinoasallad med kikärtor, sparris och sockerärtor

Den godaste quinoasalladen gör du med kikärtor, sparris och sockerärtor. Fluffig quinoa i kombination med krispiga grönsaker och proteinrika kikärtor ger en mättande och smakrik sallad som passar perfekt som lunch eller tillbehör. Denna quinoasallad är en lättlagad och näringsrik rätt som är full av smak. Servera den som en fräsch måltid eller som ett tillbehör till grillat kött eller fisk.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk färsk dragon
  • 1 msk färsk gräslök
  • 1 sats kokt quinoa (röd)
  • 200 g kikärtor
  • Rädisor
  • Morot
  • 200 g bladspenat
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärtor
  • 250 g cocktailtomater
  • 5 knipplökar
  • 1 chili serrano
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och svartpeppar
  • Yoghurt
  • 50 g mandlar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Förväll sparrisen och sockerärtorna i saltat vatten.
  2. Häll i olivoljan, citronjuicen samt salt och peppar i en salladsskål.
  3. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
  4. Hacka timjan, dragon och gräslök.
  5. Hacka rädisor och morot.
  6. Dela tomaterna.
  7. Hacka löken.
  8. Skiva sockerärtorna på längden.
  9. Skala och skär sparrisen i mindre bitar.
  10. Kärna ur och skiva chili fint.
  11. Rosta och hyvla mandlar.
  12. Blanda i alla ingredienserna i salladsskålen och blanda runt.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus