Hoppa till huvudinnehållet
Sallad med betor och senapsdressing
Spara receptet

Puylinssallad med betor och senapsdressing

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka plocksallat

  • 1 kruka krasse

  • ½ kruka rosmarin 

  • 200 g puylinser

  • 500 g blandade betor, röd- polka- och gulbetor

  • 4 msk flytande honung
  • 200 g physalis

  • 200 g prästost

  • 100g bladspenat

Körvel- och senapsdressing:

  • 1 kruka körvel
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 äggula
  • 1 dl rapsolja
  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av och låt linserna svalna.
  3. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Plocka bladen från rosmarin.
  5. Rör ner Rosmarinen i honungen.
  6. Ställ åt sidan.
  7. Vispa samman vitlök, salt, rödvinsvinäger och senap till dressingen i en skål.
  8. Tillsätt äggulan och droppa i oljan under vispning så att dressingen inte spricker.
  9. Häll i 1 msk kallt vatten om den blir för tjock.
  10. Finhacka körvel.
  11. Rör ner körveln.
  12. Smaka av med peppar
  13. Fördela alla ingredienser till salladen i fyra skålar.
  14. Dela physalis.
  15. Skär osten i tärningar.
  16. Häll dressingen över linserna och ringla rosmarinhonungen över osten.
  17. Krydda med lite peppar och dekorera med Rosmarin.

Tips! Rosmarinhonungen passar väldigt bra till all sorts ost.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus