Hoppa till huvudinnehållet
Laxsallad
Spara receptet

Varm laxsallad med potatis och dragonkeso

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 600 g delikatesspotatis
  • 600 g laxfilé, skuren i bitar
  • Smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 morötter, tunt skivade
  • 1 kruka plocksallat, plockad
  • 250 g cocktailtomater, delade

Dragonkeso:

  • 250 g keso
  • 1 kruka dragon, plockad och finskuren
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 1 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att blanda alla ingredienser till dragonkeson. Ställ i kyl under tiden resten görs.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den ånga av.
  3. Stek laxen runt om i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och fått fin färg. Krydda laxen med salt och peppar.
  4. Dela potatisen i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Lägg upp alla ingredienser i skålar och servera med dragonkeso.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus