Hoppa till huvudinnehållet
Melonsallad med jordgubbar, fetaost och oliver
Spara receptet

Melonsallad med jordgubbar, fetaost och oliver

En sommarsallad med jordgubbar är en uppfriskande och färgglad rätt som passar perfekt på varma dagar. Denna sallad med jordgubbar och fetaost kombinerar sötman från färska jordgubbar med den salta smaken av fetaost. Melon och oliver adderar ytterligare dimensioner till salladen, vilket gör den både mångsidig och spännande. Detta recept på sallad med jordgubbar är enkelt att följa och resultatet blir en fräsch och hälsosam rätt. Jordgubbssallad med fetaost är idealisk som tillbehör till grillat eller som en lätt lunch. Prova denna somriga sallad för en färgsprakande och smakfull upplevelse.
20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 påse (65 gr) pak choi
  • 1 kruka krispsallat
  • 1 bit vattenmelon
  • 1 L jordgubbar
  • 200 gr fetaost
  • 1 dl oliver

Dressing:

  • 1 kruka persilja
  • 1 lime, saften och rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Rör ihop dressingen genom att blanda pressad lime, olivolja och salt i en bunke. Tillsätt rivet limeskal och hackad persilja.
  2. Lägg pak choi och krispsallat på ett fat. Toppa med vattenmelon skuren i bitar och halverade jordgubbar.
  3. Strö över fetaost och oliver. Häll över dressingen precis innan servering. Servera salladen tillsammans med en god brödbit.

Salladen passar också bra att äta till rökt skinka eller en bit rökt fisk.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus