SVEGRO - NYSKÖRDAT FRÅN FÄRINGSÖ
Välkommen till Svegro! Vi är ett familjeföretag i tredje generationen som odlar örter, sallat och grönt i Sverige. All odling är ekologisk och sker i våra växthus ute på Färingsö. Kärleken till jorden, smakerna och maten har vi med oss sedan starten 1960. Vår vision är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt – året om.
GODASTE JULMATEN MED FÄRSKA ÖRTER
Söker du inspiration på spännande rätter och tillbehör som sätter en mer modern touch på julbordet? Då har du kommit rätt. På Svegro gillar vi att låta grönsaker och färska örter ta en stor plats. Låt dig inspireras av meze-traditionen och servera en tabboleh, eller quinoasallad med grönkål och kanske en hummus, till de mer traditionella rätterna på julbordet. Bland våra recept sällskapar den traditionella sillen med vegetariska varianter som picklade polkabetor och picklad svamp med grönkål och timjan. Vår rödbetsallad är något extra med smak av tomat och basilika, och våra spännande såser sätter en härlig touch och smak på maten. En fräsch sallad med apelsin, granatäpple eller fikon, sätter färg och smak och blir pricken över i:et på julbordet. En riktigt God Jul önskar vi på Svegro
Recept för en riktig God Jul
Till våra julreceptFira advent med glögg och tilltugg
Fler recept på snittar & tilltuggUpptäck våra godaste vinterrecept
Till alla receptMED SMAK OCH KVALITET
På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är omåttligt populära basilika, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan. Vi odlar både klassiker och rariteter. Det senaste tillskottet är smakrika, nyttiga rädisskott.
Upptäck vårt sortimentLÅT DIG INSPIRERAS
Alltsedan starten har vi på Svegro odlat både matintresse och gröna godsaker. Med lång erfarenhet av odling, hållbarhet och matlagning har vi samlat kunskap som vi gärna delar med oss av. Här hittar du tipsen för tallriken, örterna och planeten.
Till inspiration & tipsSÄG HEJ TILL PAK CHOI
Vi är glada att välkomna Pak Choi i kruka. Med sina spröda blad och vackert klotformade bladstjälk är den en riktig skönhet. Angenäm är den också för gommen. Ät den krispig och rå, eller varm och mjuk. Med sin förmåga att dra till sig smaker är den vanlig i de smakrika asiatiska köken där den suger åt sig av kryddorna, mildrar och ger textur.
Läs merBEKANTA DIG MED RÖD OXALIS
I vårt växthus spirar en pigg nyhet. Med sin vackra purpurröda färg och gula blommor pryder Röd Oxalis vilken maträtt som helst. Både blommor och blad är ätbara. Den lite syrliga smaken som påminner om rabarber är väldigt god till fisk, på sallden, i dressingar och som en fin kontrast på den söta desserten.
Läs merOm oss på Svegro
Kika in i växthuset
Hållbarhet på riktigt
INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM
Till InstagramNyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt - året runt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro