Hoppa till huvudinnehållet
Ugnsbakade rödbetor med chèvre, pesto och valnötter
Spara receptet

Ugnsbakade rödbetor med chèvre och pesto

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kg förkokta rödbetor
  • 150 g chèvre
  • 4 portioner bulgur
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
  • 50 g valnötskärnor

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klyfta rödbetorna och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. smula stora bitar av chèvren ovanpå.
  5. Rosta i ugnen 10 minuter eller tills osten börjar få fin färg.
  6. Tillaga bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Ta ut formen ur ugnen. skeda över peston.
  8. Blanda ner bulgur.
  9. Skeda över peston.
  10. Toppa med brutna bitar av valnötskärnor.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus