Hoppa till huvudinnehållet

SVEGRO - NYSKÖRDAT FRÅN FÄRINGSÖ

Välkommen till Svegro! Vi är ett familjeföretag i tredje generationen som odlar örter, sallat och grönt i Sverige. All odling är ekologisk och sker i våra växthus ute på Färingsö. Kärleken till jorden, smakerna och maten har vi med oss sedan starten 1960. Vår vision är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt – året om.

SÖK RECEPT MED ÖRTER

Här hittar du hundratals goda recept med smakrika örter och fräscha sallater. Sök enkelt på alla recept som innehåller just den örten som du gillar. Vilken ört har du hemma?

Basilika Citronmeliss Dill Dragon Gräslök Koriander Krasse Körvel Mejram Mynta Oregano Persilja Rosmarin Salvia Thaibasilika Timjan
Gratinerade havskräftor

BJUD PÅ KRÄFTSKIVA

När augustinätterna blir mörka är det trevligt att ordna en kräftskiva. Välkomna med en läskande drink och goda tilltugg. Duka fint med lyktor, sånghäften och färska dillkvistar. Är det knytis ber du kanske gästerna att ta med både kräftor och goda tillbehör. Om du vill fixa maten själv, hittar du idéerna här. Låt oss föreslå en matig paj, hembakat bröd med smakrika ostar och goda små tillbehör. Allt gott önskar vi på Svegro!

Till våra recept

Gott till kräftorna

Upptäck fler recept

BÄRIGA DRINKAR

Inled kräftskivan med en välkomnande drink. De godaste gör du med färska bär och örter. Blanda en klassisk mojito eller en festlig lemonad med hallon, granatäpple och mynta. Våra goda recept hittar du här.

Till recept

DRÖMMIG DESSERT

Avrunda kvällen med riktigt smaskig dessert. Rör ihop en fräsch hallonglass, vispa en mumsig chokladmousse eller baka vår goda citronpaj. Här hittar du recepten på bästa efterrätten, alla med en spännande smak av färska örter.

Till recept

Fixa godaste vardagsmaten

Till våra recept

Ladda matlådan

Upptäck fler recept

Laga lax på flera sätt

Till recept på fisk & skaldjur

Sallader som mättar

Till våra matiga sallader

Avsluta med en fruktig dessert

Till recept på efterrätter & desserter
Pak Choi från Svegro

SÄG HEJ TILL PAK CHOI

Vi är glada att välkomna Pak Choi i kruka. Med sina spröda blad och vackert klotformade bladstjälk är den en riktig skönhet. Angenäm är den också för gommen. Ät den krispig och rå, eller varm och mjuk. Med sin förmåga att dra till sig smaker är den vanlig i de smakrika asiatiska köken där den suger åt sig av kryddorna, mildrar och ger textur.

Läs mer

BEKANTA DIG MED RÖD OXALIS

I vårt växthus spirar en pigg nyhet. Med sin vackra purpurröda färg och gula blommor pryder Röd Oxalis vilken maträtt som helst. Både blommor och blad är ätbara. Den lite syrliga smaken som påminner om rabarber är väldigt god till fisk, på sallden, i dressingar och som en fin kontrast på den söta desserten.

Läs mer

INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM

Till Instagram

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt - året runt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro