SVEGRO - NYSKÖRDAT FRÅN FÄRINGSÖ
Välkommen till Svegro! Vi är ett familjeföretag i tredje generationen som odlar örter, sallat och grönt i Sverige. All odling är ekologisk och sker i våra växthus ute på Färingsö. Kärleken till jorden, smakerna och maten har vi med oss sedan starten 1960. Vår vision är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt – året om.
SÖK RECEPT MED ÖRTER
Här hittar du hundratals goda recept med smakrika örter och fräscha sallater. Sök enkelt på alla recept som innehåller just den örten som du gillar. Vilken ört har du hemma?

BJUD PÅ KRÄFTSKIVA
När augustinätterna blir mörka är det trevligt att ordna en kräftskiva. Välkomna med en läskande drink och goda tilltugg. Duka fint med lyktor, sånghäften och färska dillkvistar. Är det knytis ber du kanske gästerna att ta med både kräftor och goda tillbehör. Om du vill fixa maten själv, hittar du idéerna här. Låt oss föreslå en matig paj, hembakat bröd med smakrika ostar och goda små tillbehör. Allt gott önskar vi på Svegro!
Till våra receptGott till kräftorna
Upptäck fler recept-
Smördegspizza med krasse och kantareller
-
Tomatpaj med grönkål, chèvre och basilika
-
Örtaioli med smak av dragon, gräslök och persilja
-
Fransk lökpizza med sardeller
-
Färskoströra på fetaost och basilika
-
Bakad sötpotatis med pesto och bacon
-
Tvinnade smördegspinnar med pesto
-
Minipajer med pesto, tomat och grönkål
BÄRIGA DRINKAR
Inled kräftskivan med en välkomnande drink. De godaste gör du med färska bär och örter. Blanda en klassisk mojito eller en festlig lemonad med hallon, granatäpple och mynta. Våra goda recept hittar du här.
Till receptDRÖMMIG DESSERT
Avrunda kvällen med riktigt smaskig dessert. Rör ihop en fräsch hallonglass, vispa en mumsig chokladmousse eller baka vår goda citronpaj. Här hittar du recepten på bästa efterrätten, alla med en spännande smak av färska örter.
Till receptFixa godaste vardagsmaten
Till våra receptLadda matlådan
Upptäck fler receptLaga lax på flera sätt
Till recept på fisk & skaldjurSallader som mättar
Till våra matiga salladerAvsluta med en fruktig dessert
Till recept på efterrätter & desserter
SÄG HEJ TILL PAK CHOI
Vi är glada att välkomna Pak Choi i kruka. Med sina spröda blad och vackert klotformade bladstjälk är den en riktig skönhet. Angenäm är den också för gommen. Ät den krispig och rå, eller varm och mjuk. Med sin förmåga att dra till sig smaker är den vanlig i de smakrika asiatiska köken där den suger åt sig av kryddorna, mildrar och ger textur.
Läs mer
BEKANTA DIG MED RÖD OXALIS
I vårt växthus spirar en pigg nyhet. Med sin vackra purpurröda färg och gula blommor pryder Röd Oxalis vilken maträtt som helst. Både blommor och blad är ätbara. Den lite syrliga smaken som påminner om rabarber är väldigt god till fisk, på sallden, i dressingar och som en fin kontrast på den söta desserten.
Läs mer
Om oss på Svegro

Kika in i växthuset

Hållbarhet på riktigt
INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM
Till InstagramNyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt - året runt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro